Uniek samenwerkingsverband

De ontwikkeling en implementatie van het wondzorgprotocol is een initiatief van Cohesie, De Zorggroep, VieCuri en Proteion. Financieël mede mogelijk gemaakt door VGZ. De vier zorgorganisaties werken hierin samen onder de naam Wondzorg Limburg.


Cohesie

Cohesie is een coöperatie waarin alle huisartsen van Noord-Limburg zijn verenigd. De huisartsen willen ook in deze tijd van marktwerking en schaalvergroting zorg blijven bieden dicht bij de patiënt in het eigen dorp of de eigen stadswijk. Om die zorg te kunnen blijven garanderen, werken de huisartsen nauw samen op het gebied van automatisering, kwaliteitsborging en de organisatie van de chronische zorg. Cohesie maakt het mogelijk dat de huisartsen kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: de directe patiëntenzorg. Cohesie zorgt voor een solide regionale organisatie en voor ondersteuning van die zorg.
Meer informatie vindt u op www.cohesie.org.


De Zorggroep

De Zorggroep staat met een keur van zorgdiensten en vele woon- en zorgcentra klaar voor iedereen in Noord- en Midden-Limburg die zorg nodig heeft, van jong tot oud. Kraamzorg leveren we ook in de Westelijke Mijnstreek en in Zuid-Limburg. Diensten als Groene Kruis Kraamzorg, Groene Kruis Thuiszorg, Groene Kruis Vrijwilligers en Mantelzorgers, Groene Kruis Voeding en Dieet, Groene Kruis Vrijwilligers, Groene Kruis Mantelzorgondersteuning en Groene Kruis Ledenorganisatie maken deel uit van De Zorggroep. Dit geldt ook voor heel veel woon- en zorgcentra. Daarnaast bieden wij kleinschalige woonvormen aan, zoals groepswoningen voor dementerenden. Bij De Zorggroep werken bijna 9.000 medewerkers en ruim 2.700 vrijwilligers.
Meer informatie vindt u op www.dezorggroep.nl.


VieCuri Medisch Centrum

VieCuri is hét medisch centrum voor Noord-Limburg en behoort tot de Samenwerkende  Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ) van Nederland. Toegewijde en goed opgeleide professionals zetten zich elke dag in om patiënten dicht bij huis hooggespecialiseerde zorg te bieden. Dat doen zij met verstand van zaken en gevoel voor mensen want bij VieCuri gaan uitstekende specialistische zorg en klantvriendelijkheid samen. Het adherentiegebied van VieCuri bedraagt ongeveer 285.000 inwoners. Binnen VieCuri werken 160 medisch specialisten binnen 27 specialismen. Het aantal medewerkers bedraagt 2.700. Naast de hoofdlocaties in Venlo en Venray zijn er buitenpoliklinieken in Horst en Panningen.
Meer informatie vindt u op www.viecuri.nl.


Proteion

Proteion heeft alles in huis op het gebied van wonen, welzijn en zorg voor ouderen en chronisch zieken. Proteion staat met 4.000 medewerkers en 1.500 vrijwilligers dagelijks klaar voor haar 10.000 cliënten in Noord- en Midden-Limburg en Oostelijk Noord-Brabant. Bij Proteion staat de cliënt centraal en de medewerkers ondersteunen hem waar nodig, om het leven zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Thuis of in een van de servicewoningen of gastvrije zorgcentra. Hierbij beweegt Proteion mee met de behoefte van de cliënt. Die steeds verandert, waarop Proteion insteekt met nieuwe oplossingen. Zoals groepswoningen voor dementerende ouderen of zorg-tv voor thuiswonende cliënten. Daarbij zoeken wij graag samenwerking met partners. Met woningbouwverenigingen, huisartsen, gemeenten, vrijwilligersorganisaties en zorg- en welzijnsinstellingen. Samen geven we vorm aan de ouderenzorg van nu en de toekomst.
Meer informatie vindt u op www.proteion.nl.