Wondzorg in Noord-Limburg

Wondzorg heeft zich dankzij onderzoeken en studies de afgelopen tijd enorm ontwikkeld, zowel op het gebied van behandeling als preventie. In Noord-Limburg komen patiënten met complexe niet-genezende wonden veelal in aanraking met verschillende zorgverleners van verschillende organisaties. Continuïteit in de zorg is bevorderlijk voor zowel de preventie als het genezingsproces van een wond.

Daarom hebben vier grote zorgorganisaties in Noord-Limburg gezamenlijk een wondzorgprotocol ontwikkeld, financieël werd dit mede mogelijk gemaakt door VGZ. De regio omvat de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook-Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray.

Het naleven van het wondzorgprotocol bevordert de continuïteit van de zorg doordat alle zorgverleners op dezelfde manier te werk gaan en dezelfde producten gebruiken. Alle betrokken zorgverleners worden momenteel getraind in het navolgen van het protocol en het gebruik van de benodigde materialen.

Deze website vormt zowel voor patiënten als professionals een platform waar regionale afspraken en ontwikkelingen terug te vinden zijn.